Някои от министрите се умориха от непрекъснатите нападки,  които в

...
Някои от министрите се умориха от непрекъснатите нападки,  които в
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Амбицията е на 6 март да има готов кабинет за ротацията

" Някои от министрите се умориха от непрекъснатите нападки,  които в голямата си част  не са напълно обективни, постоянно даже злонамерени. "   Това разяснява във Варна министър председателят акад. Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция. Той акцентира, че към момента не са обсъждани имена за министри за идната ротация.   Допълни, че защото това е седмият кабинет, в който взе участие, към този момент е наясно, че постоянно има потребност от време министърът да навлезе в работата и да усвои по какъв начин да работи с администрацията.   Според Денков това е повода всяка промяна, изключително за по-кратки интервали от време, да е много рискова да няма кой да поеме дилемите.

  Премиерът добави, че имената на новите министри ще бъдат оповестени, откакто бъде подготвен целият пакет.

" Амбицията е на 6 март, когато актуалното държавно управление подаде оставка, да има подготвен кабинет, който незабавно да бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание, несъмнено, след приемането на мандата от президента ", изясни Денков.   Той разяснява още, че с избора на конституционни съдии е имало забавяне и е належащо оптимално бързо да се продължи и с регулаторите, което е въпрос на обмисляне в Народното събрание.

" Очевидно е, че в КЗП имаме доста сериозен проблем, Комисия за защита на конкуренцията е основна институция, обвързвана с вложенията в страната, и там също би трябвало да се работи ", уточни министър председателят.   Акад. Денков сподели още, че сега се работи да се подсигурят оптимално стратегиите за интеграцията на украинските бежанци у нас. 

  На въпрос за моряците ни, арестувани в Червено море, министър председателят разяснява, че по тематиката няма несъгласия в българските институции.

Ясно е, че би трябвало да има координирано изпитание в този сериозен за международното мореплаване сектор, изясни Денков.

Според него въпросът е дали да се изпратят един или двама наши офицери, които да вземат участие в координацията на дейностите. " В момента няма такова решение, тъй че не е ясно дали пращаме или не ", уточни Денков.

По думите му е хубаво в този регион да не се стига до ескалация на напрежението, само че това зависи и от другата страна, а освен от Европейски Съюз или от България.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР